winkelmandje 
menu

Geschiedenis 

Mijn geschiedenis als poppenmaakster.

In de jaren 80 toen onze 4 kinderen naar de Vrije School in Emmen gingen maakten we voor de Bazar van de school o.a. poppen onder begeleiding van Ankie Degenkamp. Bij Ankie thuis ben ik een cursus gaan volgen en zo besmet geraakt met het poppenvirus. Ankie zocht een compagnon en ik was op zoek naar een verdienmodel. Samen hebben we in de regio Emmen 3 jaar lang cursus gegeven in het maken van poppen en seizoentafelfiguren.

Eind jaren 80 heb ik me laten inschrijven bij de KVK onder de naam Tjardi's Speelgoedatelier en fungeerde ik als groothandel in de poppentricot (interlock) en de mohairbouclé en leverde dit o.a. aan winkels en poppenmaaksters. In die tijd zijn ook de Zandpop en pop Gijs ontstaan.

In de jaren 90 heb ik me toegelegd op de verkoop van een eigen merk wollen en jaeger ondergoed onder de naam Wolletje Winterlok.

Wolletje Winterlok.

Nu inmiddels gepensioneerd, mijn bedrijf Wolletje Winterlok afgebouwd, en nu een nieuwe website samengesteld, om mijn creaties op een mooie manier aan jullie te tonen, en mijn liefde voor het poppenmaken weer opgepakt, geniet ik nu nog steeds van dit mooie ambacht.

Tjardi de Wolff.